Меню

Сьомга на грил с дип от авокадо

20 януари 2019 | 06:26 | Илияна Николова
Добави в любими
1 авокадо, обелено и нарязано 
2 скилидки чесън, пресовани
3 супени лъжици кисело мляко 
1 супена лъжица пресен лимонов сок 
сол и черен пипер на вкус 
1 кг филе от сьомга
2 чаени лъжици сушен копър 
2 супени лъжици пресен лук, ситно нарязан
40 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В купа смесете намачканото авокадо, чесъна, киселото мляко, лимоновия сок. Овкусете със сол и пипер. Разбъркайте.

Втрийте копъра в сьомгата заедно с малко сол и пипер. Поставете парчетата филе върху нагорещен грил или загрят оребрен тиган за 15 минути от всяка страна.

Сервирайте рибата, намазана с дипа от авокадо.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай