Меню

Гръцко саганаки със скариди

10 юли 2017 | 11:31 | Илияна Николова
4 от 25 гласа
Добави в любими
500 г почистени скариди
250 г сирене
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
500 г белени домати от консерва
1 супена лъжица сух риган
1 връзка пресен магданоз
50 мл зехтин
30 мл узо
2 стръка пресен босилек
1 щипка захар
сол
черен пипер
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете лука и чесъна на много ситно. Загрейте мазнината в дълбок тиган и ги запържете вътре. Добавете ригана към лука и чесъна, разбъркайте. Залейте ги с узото и се дръпнете, защото ще се фламбира. Изчакайте пламъка да угасне. 

Добавете доматите. Подправете със сол, черен пипер и захар, която да убие киселинността на доматите. Разбъркайте. Възможно е да се окаже гъсто, затова залейте с 1 чаша вода. Намалете котлона и оставете сместа да се сгъсти след като започне да къкри. 

Междувременно нарежете магданоза на много ситно, накъсайте босилека. Нарежете сиренето или го натрошете. Добавете магданоза и сиренето към доматения сос и разбъркайте. Накрая прибавете върху всички продукти и скаридите. Полейте с още малко зехтин. Разбъркайте ястието и гответе още 7-8 минути. Преди да сервирате поръсете и с босилек. 

Снимка: closeencountersofthecookingkind

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай