Загрейте рапичното олио в голям тиган на висока температура. Запържете кромида в него заедно с чесъна, джинджифила за около 1 минута, като постоянно разбърквате. Добавете скаридите, солта, черния пипер и гответе, докато скаридите станат розови и непрозрачни или около 5 минути. Добавете бирата, кетчупа, захарта и оставете соса да заври. 

Намалете котлона. Разтворете царевичното нишесте във водата заедно с червения пипер. Разбъркайте. Добавете в тигана и оставете отново да заври. Разбърквайте, докато сосът клокне и започне да се сгъстява. След като скаридите станат по-тъмно розови, е време да добавите сусамовото масло, да разбъркате за последно и да отстраните от котлона. 

Поръсете с пресния лук и магданоза. 

Снимка: istock

Опитайте още: