Меню

Лесен домашен тутманик

8 декември 2018 | 05:49 | Илияна Николова
4 от 5 гласа
Добави в любими
500 г брашно

250 мл кисело мляко или 1 водна чаша

250 г сирене

3 яйца

100 мл олио

1 чаена лъжичка сода
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Шупнете содата в киселото мляко. Разбъркайте и оставете, докато се образуват шупли. Междувременно натрошете сиренето.

От брашното и олиото направете кладенче. Чукнете яйцата в него и започнете да бъркате с лъжица, а след това с ръце, докато започне да се сгъстява. Прибавете млякото със содата. Омесете добре. Оставете го да втаса. След това прибавете и сиренето и премесете наново.

В намазнена тавичка поставете тестото и изчакайте отново да втаса леко. Печете тутманика в загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.

Снимка: Youtube

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай