Чеснови хлебчета с кашкавал и розмарин

19 февруари 2014 | 12:10 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г брашно
малко повече от половин пакетче суха мая
2 супени лъжици зехтин
половин чаена лъжичка сол
за намазване:
зехтин
10 скилидки чесън
пресен розмарин (може и други билки или без тях, ако не обичате)
200 г кашкавал

Продукти
Приготвяне

В купа пресейте брашното и направете кладенче в средата. Сложете останалите сухи съставки – солта и маята. След това добавете мазнината и постепенно добавяйте хладка вода. Трябва да омесите меко тесто.

Оставете тестото да втаса около 30-40 минути. След втасването го разпределете на няколко малки топки. Разточете ги леко с точилка и оставете за още около 10 минути да втасат.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Преди да станат напълно готови, ги извадете от фурната и ги намажете със смес от зехтин, стрит чесън, ситно нарязан розмарин, сложете и малко настърган кашкавал. Допичат се до пълна готовност.

Снимка: Sxc.hu

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай