Меню

Соленки от бутер тесто с бекон

14 януари 2015 | 12:07 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За 25 соленки:
1 пакет бутер тесто
250 г тънко нарязан бекон
1-2 жълтъка
кашкавал, сусам за поръсване (по желание)
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Бутер тестото трябва да бъде охладено, а не замръзнало. Разточете съвсем леко и с помощта на нож изрежете правоъгълничета с приблизителен размер 2,5 см на 8 см.

Намажете с жълтък всяко парче тесто, поставете по едно парче бекон и леко усучете, за да се получи тази красива форма.

По желание може да поръсите със сусам или настърган кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай