Меню

Бутер кифлички със сладко и пудра захар

16 януари 2015 | 16:10 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 пакет бутер тесто
1 буркан конфитюр 
100 г разтопено масло
пудра захар за поръсване
30 мин.

  • Порции: 20

Продукти
Приготвяне

Нарежете бутер тестото на средно големи квадрати. Всеки ъгъл цепнете леко с помощта на ножа. В средата сложете една лъжица от сладкото. След това последователно започнете да загъвате ъгълчетата през едно. Трябва да се получи форма на звезда накрая.

Намажете всяка кифличка с малко разтопено масло.

Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна. Готовите кифлички извадете и оставете да се охладят за около 10 минути. Преди да сервирате поръсете с пудра захар за декорация.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай