Меню

Кроасани с шунка и кашкавал

10 януари 2015 | 11:00 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
За 12-15 кроасана
1 пакет охладено бутер тесто
250 г шунка
150 г пармезан или кашкавал
дижонска горчица 
1 яйце
сусам
40 мин.

Продукти
Приготвяне

Разстелете охладеното тесто и съвсем леко го разточете с точилка. След това с помощта на нож изрежете триъгълничета. Размерът им зависи от това колко големи искате да са кроасаните. Намажете всяко с горчицата, поставете по едно тънко парче шунка и настърганият пармезан или кашкавал.

Завийте във формата на кроасан, намажете с разбитото яйце и поръсете със сусам. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай