Меню

Солен кекс със салам и сирене

9 януари 2017 | 11:35 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 бакпулвер
50 мл олио
2 и 1/2 ч.ч. брашно
150 г сирене
100 г салам
100 г кисели краставички
малко сол
малко чубрица
малко черен пипер
60 мин.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

Разбийте яйцата. Смесете бакпулвера и млякото, оставете да шупне, добавете към яйцата. Разбъркайте. Сложете брашното в него, солта и подправките. Разбъркайте. Добавете олиото и малко вода, ако се получи гъсто. Сложете и салама и киселите краставички, нарязани на кубчета и натрошеното сирене. Разбъркайте с дървена лъжица. Получава се гъста смес. Намазнете и набрашнете форма за кекс. Изсипете сместа, заравнете. Печете на 180 градуса за около 40-45 минути. Като започне да се запича отгоре, покрийте с фолио и допечете. Опитайте с клечка, но е малко рисковано, защото сместа е тежка и стои леко мокра, може да ви подведе. Затова е хубаво да се консумира, след като е напълно изстинал.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай