Често когато вземем писалката и разтворим картичката не ни идва нищо на ум, а сме чели такива красиви пожелания ... ето малко помощ именно за този случай.
Ето и няколко общи съвета – независимо дали надписвате бизнес или лична картичка, включете името на получателя, така той ще знае, че картичката е надписана именно за него, а не една от многото. Бъдете искрени и напишете най-хубави пожелания. Непременно се подпишете или изпишете името си, както и датата или поне “декември ... година”.

За любимия
“Любими мой, какъв по-хубав повод от Коледа да ти кажа още веднъж с цялото си сърце колко те обичам! Весели празници! Твоя съпруга...”
“Любов моя, все така усмихнат, все така чаровен, все така красив – това ти пожелавам за новата година! С много обич, твоя ...”

За родителите
“Мили мои мамо и татко, с благодарност за грижите към нас през изминалата година и с най-добри пожелания да сте живи и здрави още дълго занапред! Весели празници!”

За децата
Дори да не могат да четат, надпишете и приложете към подаръка картичка, това ще възпита същия навик у тях, а и ще ги накара да се почувстват добре, уважавани и равностойни, като останалите членове на семейството. Запазете картичките от празниците и след години децата ви ще се радват и забавляват като ги четат. А ето и варианти на текст:
“Скъпо дете, искаме новата година да ти донесе много радост, да си здраво и усмихнато! Много те обичаме! Мама и татко”
“Мило дете, с цялата си обич ти желаем много шестици, много усмивки, много нови приятели и много нови открития през новата година! Мама и татко”