Коледа – време да сме повече заедно със семейството и приятелите. Ето няколко игри, които могат да ви забавляват около елхата.

Късмети
Освен традиционните късмети, които се слагат в питката или баницата можете да направите следната забавна игра. Измислете и надпишете на малки листчета забавни пожелания като например: “Лети лети – самолет – да си купиш самолет”, “Красива луна – да имаш нова жена”, “Маргаритка – обича ме, не ме обича”, “Златна рибка – пусни я да плува в твоя аквариум”, “Коледа – кола – нова бричка в гаража” и други. Направете на фунийка и завържете с панделка, окачете на елхата и оставете всеки да си избере късметче, да го прочете на глас и да го интерпретира – забавно е!

Ток
Тази игра може да се играе и на масата. Избира се водещ. Всички се хващат за ръце и след сигнала на водещия той започва, като “стиска” по-силно ръката на съседа си от едната страна, като “предава ток”. Действието се повтаря и всички трябва да не се издават кой “предава тока” в момента. Така, докато водещият каже стоп. Той трябва да познае къде е “спрял” тока. При когото е спрял -той става водещ.

Предай портокала
В тази игра, отново в кръг, участниците имат за задача да си подават портокал, но не с ръце, а с всичко останало. Задачата е портокалът да не падне на пода. И е забавно.

Дръж песента
Отново има водещ, но той не участва. Всеки от участниците си намисля по една песен. Започва първият. Водещият казва “стоп” и първият спира, а започва друг, който водещият покаже. Целта е когато водещият отново покаже първият той да продължи от там, до където е стигнал преди това.