Семейство

Коледни игри

21.12.2004г. / 00 00ч.
Джадала Мария
Снимка: Ивет Лолова

Снимка: Ивет Лолова

Коледа – време да сме повече заедно със семейството и приятелите. Ето няколко игри, които могат да ви забавляват около елхата.

Късмети
Освен традиционните късмети, които се слагат в питката или баницата можете да направите следната забавна игра. Измислете и надпишете на малки листчета забавни пожелания като например: “Лети лети – самолет – да си купиш самолет”, “Красива луна – да имаш нова жена”, “Маргаритка – обича ме, не ме обича”, “Златна рибка – пусни я да плува в твоя аквариум”, “Коледа – кола – нова бричка в гаража” и други. Направете на фунийка и завържете с панделка, окачете на елхата и оставете всеки да си избере късметче, да го прочете на глас и да го интерпретира – забавно е!

Ток
Тази игра може да се играе и на масата. Избира се водещ. Всички се хващат за ръце и след сигнала на водещия той започва, като “стиска” по-силно ръката на съседа си от едната страна, като “предава ток”. Действието се повтаря и всички трябва да не се издават кой “предава тока” в момента. Така, докато водещият каже стоп. Той трябва да познае къде е “спрял” тока. При когото е спрял -той става водещ.

Предай портокала
В тази игра, отново в кръг, участниците имат за задача да си подават портокал, но не с ръце, а с всичко останало. Задачата е портокалът да не падне на пода. И е забавно.

Дръж песента
Отново има водещ, но той не участва. Всеки от участниците си намисля по една песен. Започва първият. Водещият казва “стоп” и първият спира, а започва друг, който водещият покаже. Целта е когато водещият отново покаже първият той да продължи от там, до където е стигнал преди това.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Давид Александров ( преди 10 години )
Интересни са! Благодаря за предложенията :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
tony ( преди 10 години )
2 rate up comment 1 rate down comment
sis ( преди 10 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
( преди 11 години )
3 rate up comment 3 rate down comment
Krisanta ( преди 11 години )
2 rate up comment 2 rate down comment
kristin ( преди 11 години )
0 rate up comment 2 rate down comment
Василена Цветелинов ( преди 11 години )
Аз нямам никакъв коментар!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
sa6ka ( преди 11 години )
mnogo sa qki 6te izpolzvam purvata za6toto mi se vijda nai interesna i nai zabavna.Moite gosti na koleda 6te q haresat 6tom na mene mi se vijda zabavna.Tolkova mnogo misleh i ne mojah da izmisla no vidqh tezi pro4etoh gi i mnogo mi haresaha.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ели ( преди 11 години )
игрите са много хубави нямам търпение да ги изиграя със приятелите си и родителите ми
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Роси ( преди 11 години )
Много красиво сайтче. Има и някои други игри много обичсм Дядо Коледа и знам че той съществува :}
отговор Сигнализирай за неуместен коментар