Семейство

Няколко лесни игри за деца от 3 до 93-годишни

12.11.2010г. / 21 29ч.
Надежда Маринова
Няколко лесни игри за деца от 3 до 93-годишни

Най-лесно за възрастните е да дадат плюшените играчки, куклите или количките и да оставят детето да си играе само. Но има много други игри, които са не само интересни, но и полезни на малчуганите.  Научете на тях и вашите родители, за да ги играят заедно с внуците. Игрите са подходящи за деца от 3 до 10-годишна възраст, за техните баби и дядовци, за мама и татко.

Пейте глупави песнички - Дили-дили-дом, имам хубав дом, с кученце и с котка, с ябълка и... аз съм баба ти, а ти си... Петър/Мила, Ива и т.н./. Измислете свои текстове и провокирайте детето също да съчинява.

Назовавайте думи от стаята - Класическа английска игра, която я има и в многобройни компютърни версии, и която децата много обичат – Какво има в стаята или в шкафа или в една торба. Виждам, виждам... Виждам кола – червена, телевизор - голям, куче – кафяво, стол – виненочервен, перде – оранжево и т.н.

Направете си палатка в стаята
От кухненската маса и няколко стола, одеяло и щипки за пране. Малките деца обожават да си играят на скрито.

Играйте на преобличане - Особено подходящо за малки момиченца. Облечете се за различни поводи - официално, спортно или като готвач.

Играйте на преструване - Една от любимите игри на момичета и момчета. Измислете си роля - може да бъде от любима приказка и я разиграйте като театър.

* * *

Да поиграем домино с думи - тема от форума
Игри за забавление на внучета
Как да се веселим по празниците с децата
Игри за парти за 7-12-годишни деца
Гормитите ни завладяват

Коментирай