Попитайте децата! И всички в един глас ще ви кажат – да, той съществува!
Ето какво пишат децата в блога на Дядо Коледа като доказателство за съществуването му:

Митко:
Ето едно доказателство: На Бъдни вечер с мама и тате излязохме да разгледаме подаръци, защото дядо Коледа още не беше дошъл... така... но магазините бяха затворени и решихме че той по някое време ще дойде...
прибрахме се. И под елхата ни имаше желаните подаръци.... и случайно кой ще ги е оставил като мама и тате не се забавиха и тръгнахме веднага. Нямаше и никой у нас!!! Та хора, питайте се кой ще ги е оставил, да не е дяволчето Фют???

Зори:
Абе хора, що за глупост е това, че няма Дядо Коледа?! Сега ще ви разкажа, за да се уверите, че някъде там.. има Дядо Коледа. Така...миналата година на Коледа, ЦЯЛОТО семейство си бяхме на масата. Вратата на кухнята беше отворена и ние гледахме през кухнята за да видим, че няма никой. Така продължихме да гледаме, и когато се наядохме аз първа влязох в стаята си и видях, че подаръците, които си бях поръчала бяха до елхата ми. Тогава всички се учудихме как неусетно е влязъл, след като беше светнато в коридора и през цялото време ние гледахме през вратата. Е, весели празници!

Десислава:
Дядо Коледа, аз знам, че съществуваш! Аз те обичам най-най-много! Знам, че родителите дават подаръците, но понеже живея в България и сигурно Дядо Коледа не е успял да даде и подаръка който исках, но със сигурност даже съм убедена че съществува не само в мечтите ! Не наранявайте малките деца, като им казвате че не съществува. Аз съм сигурна, че съществува, а съм на 10 години.

Никол:
Та който не вярва в него като си види подаръците под елхата няма да ги взима щото ей тъй като видиш един весел и засмян маскиран човек, който ти дава подаръци ти веднага ги взимаш ама като не вярваш що не кажеш я се разкарай, ти не си истински?? Според мен съществува имам си и доказателство! Ровила съм из цялата къща и на тавана и на шкафовете ден преди коледа и не съм ги намерила! Това се случи миналата година, когато исках цветен принтер! Не се скрива лесно, защото е доста голям!! и един въпрос: Мили дядо коледа, като си имаш нет имаш ли си и скайп??? ако не, можеш да си направиш!! ще можеш да си чатиш!!

Калина:
Дядо Коледа, защо не идваш ти, а родителите се преструват на теб – нямаш време ли? Аз разбирам когато родителите се преструват на теб. Вярвам в теб, но загубвам вярата си – постоянно родителите ми се преструват!!!

Теодора:
Скъпи Дядо Коледа,
Аз бих желала да получа следните подаръци: интерактивно бейби Аморе, Лунен пясък. Не забравяй и приятелите ми: Милена, Жанет, Станислава и Ралица. Искам също да не забравиш и децата без родители! Също да имам шестици, да съм пълна с щастие и здраве! А за мама, тати, баба, другата ми баба и дядо здраве, за мама и тати да отидат на прекрасна почивка. МОЛЯ ТЕ изпълни желанието ми!!!

Ванеса:
Скъпи дядо Коледа,
Аз ти изпратих писмо, защото вярвам в теб. Който не вярва, че ти съществуваш, може би не вярва, че има Коледа.
с много добри пожелания на всички на северния полюс!

* * *

Вярват ли децата ни в Дядо Коледа?