Семейство

Имате хоби - а пречи ли то на семейството?

Кое хоби е най-безопасно за семейния живот

13.09.2012г. / 12 13ч.
Ивет Лолова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Днес всички препоръчват да си намерим хоби – като антистрес занимание, метод за отказване от цигарите, начин тийнейджърите да си ангажират полезно свободното време, трик – вид диета за отвличане на вниманието от храната, развиване на творческите способности и любовта към самата вас.

Когато хобито се превърне в мания, започва да пречи на вас и на семейството ви. Тогава му отделяте цялото си свободно време, бягате от домакинските задължения, от ролята си на майка, в резултат на което страдат децата и къщата.

Страстта поглъща пари – толкова е увлекателно, че заплатата и спестяванията ви отиват само за това.

Водолеите и близнаците се славят като най-любопитните и експериментиращи знаци от зодиака. Имайте го предвид, когато се сближавате с тях. Макар че девите и телците пък са упорити и също склонни да се вманиачават. В живота си е възможно да сменят 10 хобита, което не е лошо. Единственото неудобство е, че килерът, таванът и мазетата едва ще побират старите колекции и предмети на минали страсти: непотребни парчета плат за шеф и кройка, пликове с прежди, стари филмови ленти, DVD-та, лък със стрели, водолазен костюм, въдица, пушка и др.

Едни от най-скъпоструващите хобита са околосветските пътешествия и в по-малката си форма – екскурзиите, също и колекционирането на антики и уникати. Най-евтините са медитацията, електронните снимки и колоезденето. Най-полезни са градинарство и спорт. Най-дразнещите са електронните игри. Най-опасните са делтапланеризъм и алпинизъм, парашутизъм. Макар че не по-малко заплашителни са флиртът и извънбрачният секс като хоби.

Най-щастлив е човекът, който е превърнал хобито си в професия, изкарва пари и се издържа от него.

Следващият в скалата на щастливците е този, който има приятна компания за хобито си – приятели, жена, деца, които не само че не му пречат, не му натякват, не го спират, но го подкрепят, ценят и уважават успехите му. Разгледайте снимките от миналия ни конкурс „Моето хоби“, за да съберете идеи и вдъхновение.

А вие имате ли хоби?

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Петя ( преди 11 години )
Как ще се популяризира грамотността сред учащите се, като "велики" автори в иначе интересни сайтове проявяват трагично-смехотворна безхаберност? "Непотребни парчета плат за ШЕФ и кройка"?! Къде са им шеФовете на тези автори, че да им позашият разпраните шеВове на правописа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар