Семейство

След брака жената преработва мъжа по свой вкус

23.10.2012г. / 11 32ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Жената променя храната и приятелите на мъжа си – дали му харесва?

Веднъж попаднал в ръцете на правилната жена, всеки мъж става мек като глина и лесно се поддава на обработка по неин вкус. Разбира се, това е в кръга на шегата, но когато двама души се съберат да живеят заедно под един покрив, те неизбежно си въздействат един на друг. Несъзнателно или нарочно, бавно и постепенно настъпват промени и в двамата. Ето какво най-често променя жената в мъжа:

1. Дрехите, стилът му на обличане

Има двойки, които започват да се обличат еднакво по стил, дори когато не излизат заедно. Други, още по-влюбени, дори съзнателно използват едни и същи аксесоари и елементи по цвят и вид, като така смятат, че подсилват любовта си. Това е романтика в чист вид! Често се среща примерът, мъжът да не е отдавал значение на дрехите си преди сватбата, но след това жена му на бърза ръка да го вкара в релсите.

2. Начинът му на хранене

Жените по-лесно променят хранителните си навици и са по-отворени към диетични режими и здравословни продукти. Мъжете от своя страна държат на консервативните си детски вкусове, които мама е насадила с любов. Да, но времената се менят, науката отиде много, много напред и ако искаме да сме адекватни физически и психически на стресираното всекидневие, добре е да направим ревизия на семейното меню. С малко повече женски усет, такт и манипулация, мъжкият вкус към храната също може да бъде променен.

3. Приятелите

Има властни жени, които щом мъжът сложи подписа си под брачното свидетелство считат, че вече 100 % им принадлежи. Дали поради криворазбрана ревност или от чиста проба егоизъм те лека-полека го откъсват от приятелите му – първо се мръщят и мусят, после натякват, а накрая в прав текст му забраняват да се вижда със старите бойни другари. Това е най-голямата грешка в семейните отношения – колкото по-здраво държиш примката около врата, толкова по-изобретателен и отмъстителен става затворникът. Поговорете и вземете демократично решение – не забравяйте, че освен важ мъж, той е човек с лични интереси и хоризонти. Винаги може да пробвате неговата компания и да ви хареса!

4. Хобито

Семейният живот неизменно влачи със себе си множество задължения и грижи, а за любимото хоби остава все по-малко време. Но хобито е важен отдушник, антистрес занимание, а понякога значи много повече от работата – то е въздухът, водата, сърцето и душата на мъжа ви. Ако откъснете мъжа си от хобито му, той никога няма да бъде същият човек, в който сте се влюбила. В един идеален вариант неговото хоби може да стане ваше; докато той се занимава с любимото си хоби, вие се занимавате с вашето; имате общо хоби.

Промяната може да бъде добра и позитивна – въпросът е да я усетите накъде върви и да я използвате. И си признайте, че и вие сте се променили в много аспекти след брака, нали?

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време