Семейство

Коледна украса и коледни сувенири – да купим или да изработим сами?

Колко пари да заделим за Коледа?

15.11.2012г. / 12 15ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Украсявате ли вече коледно дома си? Приготвяте ли коледните подаръци?

Моето лично убеждение е че сами трябва да изработим коледните подаръци. Не, че излиза по-евтино. Точно обратното – много по-лесно, бързо и евтино е да отидем в някой по-евтин магазин и да купим огромно количество сувенири. А когато започнем сами да изработваме неща ще видим, че трябва да си купим доста инструменти и материали: като започнем с обикновения картон за картички, лепило, цветни хартии, тиксо и прочее и прочее.

После ще ни се прище и някой коледен мотив, перфоратори – снежинки, къдрави ножички, печати, блестящи лулички, звездички и подобни чудеса, половината от които дори не подозираме и как ги наричат, но с които личните ни подаръци стават по-запомнящи се и по-красиви. И когато теглим чертата ще установим, че сме вложили много повече средства, отколкото да отделим няколко часа и 20-30 лева за пазаруване на сувенири. Но нали това е идеята на коледната магия. Да отделим време, да мислим за някого и да вложим позитивната си енергия и послание в крайния продукт.

 

Свързани статии

Всъщност, това, което коледният подарък ни казва, когато го получим е – „Някой мисли за теб. Някой те обича.“

Дори да не можем да сбъднем мечтите и желанията на целия свят, то можем да подарим на най-близките си хора, неща от които знаем, че те се нуждаят или че много ще им се харесат. Но на всички други можем да кажем именно това: „Обичам те!“, „Бог те обича“, „Вярвай в доброто“, да ги окуражим и да ги накараме да се усмихнат.

И ако видят, че ти си се трудил заради тях, бродирал си, лепил си... ще го повярват.

Напълно разбирам, че ръчно правените неща, не са толкова добре изработени като фабричните. Или пък, ако само по Коледа и Великден изработваме сувенири, то нашите произведения няма да са толкова красиви и изпипани, като на онези, които само с това се занимават – професионално да изработват уникати. Но все пак нито фабричните, нито уникатите няма да са толкова ценни, колкото нескопосаните, лични послания.

Всеки родител се умилява, когато детето му подари нещо, именно защото се е постарало. Е, и ние може да се постараем за нашите близки.

Ще кажете, ами аз нямам никакво време, аз съм с две леви ръце...

Стига обиждахте левите ръце!!! На мен пък лявата ръка ми върши повече работа, даже напоследък забелязвам, че шие по-добре от дясната... Това, което искам да кажа е, че не само сръчните хора правят коледни подаръци, ами и ние, несръчните също се пробваме. И понякога се получава. Първо започваме с нещо лесно – като картичка. Напоследък пък има толкова много идеи за скраббукинг – налепяш няколко елемента на картон и хоп – картичка.

Ние тук ще се постараем до Коледа да ви дадем много идеи за коледна украса и коледни сувенири.

Коментирай