Семейство

Гостите на сватбата – подредете ги по възраст и темперамент

Как да подредите гостите на сватбата

20.11.2012г. / 15 40ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Красив повод, щастливи младоженци, щастливи гости и двама-трима, които смущават цялата хармония на сватбата с присъствието си. Факт е, че във всяко семейство има поне по един образ, който може лесно да се превърне от душа на компанията във фалшива латерна, която проси за внимание. Част от рода е – невъзпитано би било да не го поканим на сватбата си.

В действителност, в момента младите са сравнително по-бунтарски настроени, по-своенравни и не познават семейството като истинска общност – такава, каквато е била преди много години и чиито ценности са се изгубили по пътя си към настоящия момент. Съответно биха решили проблема с нежеланите гости като просто не ги канят.

От своя страна въпросните персони са длъжни на този ден не да ви пречат, а да ви помагат и да ви затрудняват минимално. Преценете кой кого познава, имайте предвид кои от роднините ви са по-влиятелни, по-отговорни и по-услужливи и ги помолете в случай на неприятности, да се погрижат за отстраняването на проблемите.

Не поставяйте напълно непознати хора един до друг – по този начин има риск на масата да цари неловко мълчание, докато навсякъде другаде се вдигат наздравици и смях се лее.

Свързани статии

Имайте предвид възрастовия фактор. 16-годишни младежи почти няма за какво да си говорят с дядовците, чичовците и онези симпатични баби, които твърдят, че ги помнят, когато са били в памперси.

Рядко гостите остават трезвени. Дори да е само веднъж, всеки се е чукнал за здравето на младоженците. Гледайте да не събирате предварително приятелите на чашката заедно със сродни души, за да не стане прекалено шумно твърде рано. Те, разбира се, сами ще се намерят, но най-вероятно в по-късен момент.

Най-важното от всичко е гостите да не ви бъдат грижа на щастливия ви ден. Предварителната подготовка е достатъчно голям стрес, за да си причинявате още силни емоции. Оставете нещата да протичат естествено в зависимост от обстоятелствата, не си мислете, че е в силите ви в последния момент да преразглеждате плановете си. Всичко ще се нареди, както трябва. Еуфорията също ще ви помогне да пренебрегнете малките издънки, които са неизбежни.

Коментирай