Семейство

Коледен подарък от комшията

Огледайте се, ослушайте се за предстоящите коледни базари – там ще намерите вашите коледни съкровища

22.11.2012г. / 14 15ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

С приближаването на Коледа се замисляме вече за подаръците. Има много философии за подаръка – че трябва да е изненада, голям, скъп, необикновен, вносен, ръчно изработен, а когато въображението ни се изчерпва, прибягваме до дежурните подаръци. Трябва ли да се страхуваме и да ни е неудобно от тях?

Подаръкът носи положителна емоция – първо, с изящната си опаковка, второ с вниманието, което е бил избран и чак накрая идва самото съдържание, макар че то не е маловажно.

Свързани статии

Защо момиченцата се радват на поредната кукла, след като вече имат 10 подобни? На момчетата очите светват, когато получат голям багер – нищо, че в шкафа го чака компанията на поне 20 коли? Те се радват искрено, защото играчките са тяхното хоби. Но това щастие приключва някъде между 1-ви и 2-ри клас, когато се разширяват интересите им и сърцата им трептят с последния модел айфон, айпад или лаптоп.

Вкусните подаръци – бутилка скъпо вино или водка, огромна кутия шоколадови бонбони, бутиков шал, кошница със здравословни хранителни продукти няма как да не зарадват близките ви хора.

Сувенирите и плюшените играчки нямат голямо практическо приложение.

Ако човекът, на който избирате подарък, има хоби, и му изберете нещо в тази насока, той ще се зарадва и ще го използва със сигурност.

В крайна сметка идеите ще свършат, особено, ако се познавате от 20 години и сте си подарявали 20 пъти коледни подаръци, 20 пъти подаръци за рожден ден и имен ден. Тогава започвате да се повтаряте или прибягвате до номера на пари в плик.

Винаги носят радост предплатените ваучери за магазин, книжарница, фитнес или йога студио.

Друга идея за размисъл е да си представите какво човекът прави в кухнята, хола, спалнята, банята, работата си и да му изберете подарък в тази насока, нещо, което наистина ще му е полезно.

Коледа идва с бързи стъпки, но преди Рождество Христово пътеката постилат коледните базари – които трябва да ни улеснят в избора ни на подаръци. Огледайте се, ослушайте се за предстоящите събития във вашия град – работилници, уъркшопи, изложби и не ги изпускайте – там често местни производители излагат и ръчно изработени вещи. Купувайки от тях, вие ще поощрите родното производство и малкия бизнес, което още повече ще засили стойността на подаръка ви.

Коментирай
14 rate up comment 0 rate down comment
genoveva ( преди 11 години )