Семейство

Защо трябва да пишем писмо до Дядо Коледа?

Писмата до Дядо Коледа планират семейния бюджет

26.11.2012г. / 16 00ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всяко дете минава през периода на вярата във вълшебници, магьосници, феята на зъбките и Дядо Коледа. В основата на тази вяра е свръхестествената им сила да материализират подаръци на децата. Освен електронното писмо до Дядо Коледа, което може да изпратите тук, може да напишете и класическо писмо с лист и химикалка, което има няколко полезни ефекта

1. Научавате за какъв подарък си мечтае детето ви, което ще ви помогне в планирането на празничния бюджет. (За възрастните също е практично да напишат своето писмо/план за Коледа, за да преценят с какви разходи ще трябва да се справят, като подаръци за близките, екскурзия, гости и тържествената трапеза.)

Свързани статии

2. Детето ще се упражни в писане на официално писмо и ще се старае да го направи с хубав почерк. (Ако е още малко и не може да пише, ще получи урок по учтиво обръщение и съставяне на писмо или му дайте моливи – нека нарисува желанието си.)

3. Следващия един месец детето ви ще бъде послушно, кротко и усилено ще учи уроците си, защото ще се старае да пази добро поведение, за да получи искания подарък.

Важно е да обясните на детето си, че е добре в писмото да поиска 2-3 подаръка, за да може Дядо Коледа да има избор, защото понякога и той среща трудности и не може да изпълни всяко желание съвсем точно.

В година на финансова криза (каквато е 2012/2013) Дядо Коледа също е притеснен, затова подаръците е препоръчително да са по-малки от миналата година.

Как да оформите писмото:

Преди да пристъпите към молбата, нека детето напише няколко реда какви добри постъпки е направило през годината или през последните месеци.

Писмото е официално, но и празнично – нека детето го украси с картинки или лепенки – балони, снежинки, бонбони, елхови клончета и др., за да си личи, че малкият човек се е постарал и изразил себе си. Сложете писмото в плик като го украсите по същия начин.

Не изхвърляйте детските писма, съхранете ги за семейната история, само че някъде, където детето не може да ги намери – скрити нависоко в гардероба или на тавана. Когато порасне и вече престане да вярва в добрия старец, покажете му ги – заедно с албума с бебешките снимки те ще бъдат сред най-милите спомени от детството.

Коментирай
Свободно време