Семейство

Икономична Коледа – следваме традициите въпреки кризата

Подаръци „Направи си сам“ и екоматериали влизат в коледната декорация

29.11.2012г. / 12 13ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Дори няма да споменаваме кризата – дотолкова се е загнездила в ежедневието ни, че вече живеем със и въпреки нея. Идват обаче празници, които предполагат получаването и раздаването на подаръци. Първата част е лесна, но втората...

Свързани статии

Понеже вече се налага да си броим и жълтите стотинки, следват няколко съвета, които няма да намалят значително разходите ви около Коледа и Нова година, но определено ще помогнат да спестите оттук-оттам и да допринесете за празничното настроение.

Можете ли да плетете? Ако отдавна ви е домъчняло за шишовете и кълбетата с прежда, които преди сякаш по-често стояха на дивана вкъщи, сега е моментът да ги изровите от раклите. Шапка, лента за глава, чорапки или пуловер (ако сте по-амбициозни) са чудесен подарък за близък човек. Струват повече време, отколкото средства, но пък са нещо от сърце.

Бижутата не са толкова скъпи, колкото си мислим. Има най-различни магазинчета, в които можете да намерите мъниста, верижки, закопчалки и какви ли още не части за гердани, гривни и обеци. Ако не ви липсва въображение и желание, изберете си сами материалите и зарадвайте майка си, сестра си или близка приятелка с ръчно изработени аксесоари.

Играчките за елха станаха неприлично лъскави и скъпи. Боядисани орехи, цели черупки от яйца или хартиени снежинки с брокат – разновидности има безброй. Седнете заедно с децата си и отделете няколко часа, за да направите уникална украса за коледното си дръвче. В крайна сметка ще оцените не само спестените парични средства, но и придобитите позитивни емоции около процеса на работа.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Е, ( преди 11 години )
То хубаво икономично, но нали и за преждата и другите глупости трябва да дадеш пари и ще ти излезе по - скъпо от това да купиш 10 бр. топки за елха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар