Семейство

3 съвета как снежният човек да живее по-дълго

Да си направим снежен човек-дълголетник

21.12.2012г. / 08 48ч.
Ивет Лолова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Да направиш снежен човек е най-голямата радост за децата. Той може да бъде съвсем мъничък – за перваза на прозореца или огромен като страж пред къщата, на двора. Освен класическите му атрибути: морков за нос, въглени/камъчета за очи и стар тиган за шапка, днес се правят всякакви снежни човеци.

Измисляме им различни роли и възрасти: шикозна мацка с коса от прежда, елегантна шапка и дамска чанта през рамо; тийнейджър с борови клонки като метъл прическа и с бейзболна шапка; мила баба с очила и вълнено елече и т. н.

Свързани статии

Преди украсата обаче трябва да помислим как да изработим снежния човек така, че да издържи по-дълго време.

1. Най-дълготраен снежен човек става при температура на въздуха от -1 до +1 градуса. Тогава снегът е най-податлив на слепване.

2. Оформяме малка топка и започваме да я търкаляме по снега, докато стане малко по-голяма. След това внимателно, с ръце в ръкавици, потупваме и заглаждаме снега като леко го притискаме. Следва ново търкаляне и ново заглаждане и набиване на снега навътре, докато получим желаната големина. По този начин оформете трите топки.

3. Преди да „облечем“ снежния човек трябва да го вледеним, за да издържи по-дълго. С помощта на пулверизатор или метличка го напръскайте обилно с вода. Когато капките замръзнат, повторете процедурата още няколко пъти. На следващия ден, рано сутринта, го полейте целия с вода. Така ще му се радвате по-дълго време.

Коментирай