Семейство

7 идеи за незабравима зимна ваканция

Зимната ваканция е щастлива възможност за деца и родители да бъдат заедно

23.12.2012г. / 09 07ч.
Ивет Лолова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Зимната ваканция за учениците започна от събота – 22 декември 2012 г. и продължава до 6 януари 2013 г. Вземете си отпуск, по възможност, защото баба и дядо са дежурните детегледачи, но детето има нужда и от общуване с мама и татко. Ако не планирате да карате ски, заниманията през зимните дни са простички, но образователни, възпитателни и весели.

Свързани статии

Ето няколко подсещания:

1. Разходка в парка или извън града

2. Музеи – дори да сте ги посетили миналата година, отидете пак, сега детето е пораснало и ще ги види с други очи.

3. Театри – идеалното време за куклен театър или първата театрална постановка за възрастни, която става и за пораснали деца.

4. Гости – поканете гости вкъщи – с компания винаги е по-весело.

5. Настолни игри – играйте на домино, „Не се сърди човече“, игра на думи и др.

6. Домашен готварски курс – в зависимост от възрастта научете детето си да пържи яйца, да реже сварените картофи за картофена салата, да пече принцеси на малка скара, да пържи филийки, палачинки, студен крем от пресни плодове.

7. Първи уроци по шев и кройка – и момчета, и момичета е необходимо да могат да държат игла с конец в ръката си, да си зашият копче и скъсан подгъв. За да бъде забавно – направете си извънземни човечета от стари чорапи – зашийте им по две копчета за очи, напълнете ги с памук и пришийте за коса малко стара прежда.

Коментирай