Семейство

4 плюса за брака по сметка

Бракът по сметка е напълно оправдан, не е нито неморален, нито циничен

16.01.2013г. / 14 00ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Рационално или емоционално подхождаме към избора на брачен партньор? Дълга тема с разгорещени „за“ и „против“ и най-вероятно с продължение. За някои момичета бракът е импулсивно решение, за други – сделка, за трети – проект, който обмислят и планират от дълго време. Финансовата страна не изключва наличие на топли чувства, искреност, уважение. Реалистите ще кажат, че само с въздух не се живее и само растенията разчитат на фотосинтеза. Романтиците ще им се изрепчат, че любовта е в основата на нещата и не може да се обвържеш с човек, когото не обичаш.

Свързани статии

Сметката

Брак по сметка невинаги се свързва с банковата обезпеченост на жениха или булката. Тук влиза и обмислянето може ли да си направите вярно сметката този брак ще го бъде ли в годините, как се съчетават характерите и духовните ценности на двамата, имат ли общи интереси, от какво семейство и от какъв род произлизат, какво е семейното им възпитание. Срещу тези доводи дори и най-големите моралисти няма какво да възразят.

Почти идеален

Никоя врачка, екстрасенс, таро/астролого/нумеролого специалист няма да ви каже със 100 % сигурност, че това е идеалният партньор за вас, че ви чака светло и безпроблемно бъдеще. Истината е, че тъй като няма идеални хора, няма и идеален брак. А хитростта в семейния живот е двамата да се научат да свирят в съзвучие, така че да не звучи фалшива музика.

Перспективата

Разчитайте не на заплатата, а на самия човек, на мечтите му и качествата на характера му, на перспективата на бъдещето си с него. Като начало се уверете, че избраникът ви проявява отговорност, отстъпчивост и е склонен да влиза в съюз. Ще ви е трудно да градите семейство с вълк-единак и егоист.

Страстта умира лесно

Страстта умира за толкова време, колкото е нужно на една свещ да изгори. Да послушаме тази китайска поговорка. Така че направете си сметката отдалече, когато главата ви се поясни след преминалия любовен махмурлук и видите истинския човек– ще можете ли да живеете с него?

Щастието е възможно само при еднакво социално, интелектуално и религиозно положение. Тогава естествено даваш, без само да искаш да получаваш.

Коментирай