Семейство

Връзка от разстояние – възможно ли е?

Физическата раздяла не означава и емоционална раздяла

18.01.2013г. / 16 00ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Хората дълбоко вярват, че за истинската любов прегради няма. А налагало ли ви се е да изпитате силата на любовта си, разделяйки се за кратко (или за по-дълго) от любимия. Да си далеч от съпруга или приятеля си е доста голямо предизвикателство. Иска ти се да си плътно до него, но ви делят стотици, дори хиляди километри разстояние. Тези няколко съвета може би ще са ви от полза, ако попаднете в подобна ситуация.

Обикновено раздялата е наложена от служебен ангажимент и партньорът ви не разполага с цялото време през деня, така че не го заливайте със съобщения, писма и телефонни обаждания. Разбира се, че и двамата ще изпитвате нужда поне да се чувате всеки ден, но е разумно да си направите график на ангажиментите му и да се обаждате в подходящо време и без риск да прекъснете някоя делова среща или събрание. Няма съмнение, че да пращате любовни послания по мобилния телефон е много изкушаващо, но за получателя бибкащия сигнал за получено писмо през половин час може да се окаже доста дразнещ и смущаващ.

Опитайте да се отървете от чувството, че всеки миг трябва да сте по някакъв начин свързани с вашия далечен любим. Обърнете през това време повече внимание на себе си – правете гимнастика, отделете внимание на любимото си хоби, срещайте се с приятели. Така ще имате нещо ново и интересно за споделяне при следващия разговор с любимия човек.

Хубава и лесна за осъществяване идея би било да си направите една импровизирана романтична вечеря. Ще кажете: Ами нали сме на стотици километри разстояние! Да, но има интернет и ако се свържете и двамата например със Скайп, с помощта на уебкамерите и запалени свещи на масата до любимото ви ястие, с малко фантазия ще изживеете незабравими минути „заедно“.

Друг начин да създадете близост помежду си, макар и от разстояние, е да гледате един и същи филм едновременно, като го обсъждате докато си чатите по интернет или разговаряте по мобилния. Интересно и за двама ви би било, ако посещавайки интересна историческа забележителност или музей, веднага получите или изпратите снимка с кратичък разказ от мястото, на което се намирате в момента. Това наистина ще остави у вас чувството, че сте заедно, а не на много часове път един от друг.

Да запазите емоционалната си и физическа близост през дните на раздяла е трудно, но не и непреодолимо препятствие. Обадете му се вечер, преди лягане и споделете интимните си мисли и желания, така може дори да провокирате цветни и чувствени сънища у партньора си.

Знаейки каква музика обича да слуша, можете да му направите компактдиск с любимите парчета и да му го пратите. Бъдете сигурна, че слушайки го, ще мисли само за вас. А ако сложите вместо обложка, снимка на двама ви от скорошна екскурзия или разходка, той ще усети почти физическото ви присъствие около себе си.

Коментирай
Свободно време