Семейство

Как не се избира съпруг

Нещата, по които не бива да се водите при избора на съпруг

04.02.2013г. / 16 39ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Непрекъснато слушаме проповеди от приятели и роднини как трябва да си намерим подходяща партия, някой добър, свестен и оправен мъж, с когото да споделим живота си. Наред с проповедите вървят и редица съвети как всъщност се избира най-правилният мъж за една жена и къде. Как трябва да изглежда, какво да работи, колко да изкарва и т. н. Но знаете ли как не се избира съпруг, защото това е може би най-правилният път към олтара? Ето как:

Не вярвайте на първия поглед

Свързани статии

Да, любов от пръв поглед съществува. Но това като цяло е игра на хормони, лудо привличане, химия, секс, физика. Но за успешна дългогодишна връзка не бива да се осланяте само на тази първоначална химия, защото тя бързо изтлява с времето. Важно е какво ще остане след нея.

Не се избира без критерии

Любов, романтика, всичко добре. Обаче любовта не трае вечно. Затова е хубаво да си изградите система от поне няколко важни критерия, по които да се водите в избора си. Не всичко е пари, разбира се, по-важно е да изберете мъж, който умее да се справя с трудности, който ви уважава и е открит с вас.

Само външен вид

Може да е страхотен красавец, но нали знаете, че това няма да е завинаги? Дори и с добри гени, този му естествен чар няма да е толкова омайващ на 40 или пък на 50 години. Никога не избирайте дългогодишен партньор, опирайки се само на външни характеристики.

Различните се привличат – да, ама не!

Вие сте изключително различни. На пръв поглед това е възбуждащо, секси и сякаш не може да живеете един без друг. Ту сте вплетени в едно, ту се разкъсвате от скандали, които правят секса след това още по-сладък. Да, но и това не продължава много дълго. По-добре търсете партньор, с когото да имате общи хобита и интереси. След време, когато страстта поутихне, а вие няма какво да си кажете с „любимия“, не ви остава много път до раздялата...

Коментирай
12 rate up comment 1 rate down comment
Ленчето ( преди 11 години )
Поредната информативно-стряскаща младите момичета статия. Да не се омъжат, понеже видиш ли, няма достатъчно добри гени пича, че и да ги има пак не става, защото някой ден ще одъртее :D Не се омъжвайте, никога ! Само така сте застраховани напълно от грешки :P
отговор Сигнализирай за неуместен коментар