Семейство

Нещастната любов се предава по наследство

Невидимата зестра – любовта се запечатва в гените

20.02.2013г. / 14 00ч.
Надежда Маринова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Знаете ли, че с гените се предават не само физическите характеристики на тялото и талантите, но също и чувствата. Емоционалните перипетии на майките и бабите ни се запечатват дълбоко в структурата на ДНК и някой хубав ден изплуват в нас.

 

Свързани статии

Обида към мъжа, унижение, разочарование, срам от партньора – всички тези сложни чувства се оказват невидимата „зестра“ на дъщерята, която й създава много проблеми в отношенията с мъжкия пол. Често се случва бабата и дядото, майката и бащата да живеят в брак въпреки острите негативни чувства, които изпитват един към друг.

Тогава няма нищо чудно, че третото поколение жена – внучката все не може да се омъжи и не й върви в любовта. Натрупаните с десетилетия чувства образуват фина, невидима за човешкото око преграда около момичето като не й позволява да изгради стабилна и трайна любовна връзка.

Според психотерапевти проблемът има решение, ако се започне психотерапия. Осъзнаването на наследствения модел е първата крачка на пътя на преодоляването му.

Обратното също е вярно – ако майка ви и баба ви са били щастливи в любовта, много е вероятно да са ви ги предали с гените и вие също да се радвате на популярност сред мъжете и изобилие от споделена обич.

Коментирай
Здраве и красота