Семейство

Агресията в училище – как се проявява и преодолява

Обществена дискусия на тема: Агресията – има ли лек?

17.04.2013г. / 13 55ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

На 18 април 2013 от 18:30 часа в залата на адрес (София, Лозенец, ул. „Златен рог“ 16, ет.2), ще се проведе обществен дебат по темата „Не на агресията“ в училище. Ще се търсят корените за агресията и начините за нейното преодоляване от специалисти, които не само имат отношение по темата, но и работят практически за превенция срещу агресията.

Ученическият живот е пълноценен и смислен, когато липсва агресия. Съвместната работа между учители и родители в полза на душевното спокойствие на децата ще промени атмосферата в училищата! Как обаче да се постигне това?

Свързани статии
Какво е агресия? Как тя се проявява сред учениците? Кои са ситуациите, които я провокират? Как да я „уловим“ на време? Какви са нейните проявления? Възможно ли е да се справим с нея? Как да го направим? Има ли училища, в които няма агресия?

Отговорите на тези въпроси ще дадат експертите:

Надя Стойкова, модератор на дебата, преподавател в Софийски университет, изпълнителен директор на сдружение „Институт по социални дейности и практики „ – София;

Евелина Николова, директор на ЧСОУ „П. Р. Славейков “;
Laura Giosh – Markov, педагогически съветник в Англо- американското училище;
Йоана Петкова, учител от екипа на „Заедно в час“;
Жюстин Томс, онлайн маркетинг експерт и активен блогър, има отношение по проблемите с децата, възпитанието и образованието.

Заповядайте, за да зададете своите въпроси и да поставите казуси!

Коментирай