Семейство

10 неща, които не бива да казвате при раздяла

По-добре не казвайте неща, за които ще съжалявате

22.04.2013г. / 15 20ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Раздялата е трудна работа. От нея боли, заради всички разбити мечти и илюзии, които сме имали. Но най-много боли от разочарованието, че и този път нещата не се получиха, както трябва. И все пак, дори и наранени, не казвайте първото, което ви идва на ум. Обмислете внимателно всяка фраза, с която обосновавате решението си да се разделите.

1. „Никога не съм те обичала". Не ставайте мелодраматична, само защото се чувствате наранена. По-добре кажете „Иска ми се да не те бях срещала“. По-вярно е и така и него ще го заболи от признанието.

2. „Нека си останем приятели". Няма да останете, не го залъгвайте, и той го знае. Подходящата реплика тук е: „Надявам се, че няма да се подминаваме като непознати.“

3. „Дано си останеш сам." По-вероятно искате да кажете – „Ще съжаляваш“. Защото той наистина ще съжалява, че е загубил жена като вас, и ще го разбере.

4. „Мога ли да направя нещо, за да промениш решението си?". Не го молете, не просете за неговата любов. Ако той има истински чувства към вас, никога няма да иска да се разделите. Спестете си това унижение и го пуснете.

5. „Проблемът не е в теб, в мен е". По-добре е да кажете: „Заслужаваш нещо повече от това, което ти давам аз“. Така ще го накарате да повярва, че заслужава да бъде наистина щастлив, да не се задоволява с малко.

6. „Мога ли да остана да живея тук?" Не, не можете, няма смисъл да питате и да се унижавате. А и да можехте, не е редно да искате да оставате при човек, който не ви иска в живота си.

7. „Имам нужда от пространство". Това само ще го обърка, че не се разделяте, а просто не сте сигурна в решението си. По-добре му кажете, че не знаете какво искате в момента, но държите да останете насаме с чувствата и мислите си.

Свързани статии

8. „Родителите ми никога не са те харесвали". Само защото имате възможност да го нараните с подобни признания, не го правете. Останете на ниво, покажете класа и му го спестете.

9. „Ти си пълен неудачник". Не казвайте неща, които не мислите и за които ще съжалявате. Ако той наистина е неудачник, защо си губихте времето с него? Така обиждате най-вече собствената си личност.

10. „Има ли друга?" Дори и да има, няма да ви каже никога, не се унижавайте да го питате. А и другата жена не може да го накара да ви напусне, ако той все още ви обича. Истината е болезнена, между вас вече няма нищо. Време е да продължите напред.

Коментирай