Семейство

Какво да правим при гръмотевична буря?

При мълнии задължително изключете мобилните телефони

12.06.2013г. / 10 10ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Гръмотевичните бури, дъждовете и градушката не са някакви зловещи явления, които бележат свършека на света. Това са нормални атмосферни явления и трябва да знаем как да реагираме и как да се предпазим. И разбира се да научим децата.

Оказва се, че съвременният човек е много по-неподготвен, защото почти не прекарва времето си всред природата. И когато му се случи става жертва на гръмотевиците.

Разбира се най-сигурният начин да се предпазим е като не излизаме навън. Сега поне е лесно да следим метеорологичната прогноза и можем да не планираме разходки в гората, походи в планината и други подобни.

Свързани статии

Но летните гръмотевични бури са непредвидими и се появяват изневиделица. Всеки, който е бил на поход в планината може да ви каже, че времето там може да се смени за минути.

Дори повечето от нас да знаят какво да правят при гръмотевична буря е добре да споделяме с другите и по-често да повтаряме правилата за безопасност, така че защитните реакции да станат първосигнални и в критични ситуации всички да реагираме правилно.

Все пак какви са предписанията, които трябва да следваме при гръмотевични бури?

Застанете далеч от високи дървета и стърчащи прътове, канари и каквото и да е друго издигнато високо нагоре.

Коментирай
Свободно време