Семейство

4 начина да използваме бирата в домакинството

Бирата премахва петна

06.07.2013г. / 12 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Бирата е любима напитка на много хора. Тя е една от най-старите алкохолни напитки. Има толкова много видове бира, които консумираме умерено и с удоволствие. Но забравяме, че можем да я използваме и за други цели в нашето ежедневие.

Ето няколко изненадващи начини, по които да я ползвате. Например, едва ли много от вас знаят, че бирата може да помогне на златните ви бижута отново да блестят като нови.

Налейте една чаша светла бира и пуснете в нея бижутата. Нека постоят няколко минути, след което ги изтрийте леко с чиста кърпа, ако е необходимо отново ги сложете в бирата и повторете процедурата.

Изгонете голите охлюви от градината като поставите тук-там пластмасови чашки с бира между растенията. Те ще бъдат примамени от аромата й, но последствията за тях няма да са благоприятни.

Имате гости и някои неволно е разлял чая си или кафето върху светлия килим. Това петно би съсипало красотата на килима, но не и ако наблизо имате бира. Сипете малко бира върху него и го разтъркайте. Повторете няколко пъти ако е необходимо.

Почистете дървените мебели като ги избършете с кърпа напоена с бира, а след това завършете почистването със суха кърпа.

Не забравяйте, че може да ползвате бирата, за да постигнете обем в косите, а и като марината за различни видове меса.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай