Семейство

Електронна книга или печатна на плажа

Предимства и недостатъци

12.08.2013г. / 16 40ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Цената на електронните книги става все по-достъпна, така че все повече четящи хора се сдобиват с цяла библиотека в дамската си чанта.

Свързани статии

Предимствата да вземете електронна книга на плажа са:

На първо място – лека е.

Вместо да се чудите коя книга да сложите в куфара, по всяко време може да си качите която искате.

Никой, който минава на плажа, не ви зазяпва коя книга четете и след като види, да започне да се усмихва ехидно.

Приятелите ви не я подмятат, докато я четат, защото всъщност това ви е единствената книга и не им я преотстъпвате. Само ако много ви се примолят!

Недостатъците:

Ценна е – трябва да се грижите повече, отколкото за обикновената – да не я загубите, да не ви я откраднат, да не я изпуснете в басейна или да я засипете с пясък и въобще да не й се случи някой инцидент.

Трябва да се зарежда. Но и това е поправимо, ако си изработите навик да я зареждате през нощта, все един ден ще издържи. Мисля, че даже със сигурност издържа цял ден четене.

Аз не се сещам за други съществени недостатъци – не че тези са за пренебрегване. Напълно достатъчно е да ви съсипят почивката като ви съсипят електронната книга, та затова и следва дилемата – да си я вземете ли на плажа или да си вземете хартиена.

Странно, ама никой не краде хартиени?!

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
KreM ( преди 10 години )
Батерията на моята електронна книга издържа повече от 20 дни при редовно четене, така че зареждането не е особен недостатък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар