Семейство

Еликсир се грижи за здравето на цялото семейство

Как да го приготвите?

02.09.2013г. / 14 45ч.
Михаела Лазарова
Семейство Снимка: Sxc.hu

Семейство Снимка: Sxc.hu

Есента все повече напомня за себе си. Децата отново ще тръгнат на училище, ясла или градина. Смяната на сезоните се отразява както на възрастните, така и на децата. Консумирането на плодове и зеленчуци е много важно за доброто здраве. Но винаги организмът се нуждае от още малко подкрепа, за да посрещне есента с по-малко настинки и неразположения.

Как да засилите имунната система на цялото семейство? С помощта на билки, подправки и вкусен мед. Една рецепта за еликсир на здравето, ще ви помогне да се чувствате по-здрави и енергични. Рецептата е подходяща и за деца (над една годинка), тъй като съдържа само натурални съставки. Въпреки това, добре е да се консултирате с педиатър преди детето да започне да приема тази полезна добавка.

Тя включва:

  • 2 суп. лъж. плодове от бъз
  • 1 суп. лъж. корен от ехинацея
  • 2 чаени лъжички сушен корен от джинджифил
  • щипка канела
  • мед на вкус

Сложете билките и подправките в тенджера и ги залейте със 700 мл вода. Когато водата заври, трябва да намалите температурата и да оставите билките да врат около 30 минути. Пасирайте плодовете с помощта на кухненски робот или преса и отново ги върнете в сместа.

Свързани статии

Като изстине трябва да я прецедите. Овкусете с мед. Ако сте получили по-голямо количество от еликсира може да го съхранявате в стъклен буркан в хладилника.

Всички билки използвани в рецептата се грижат за повишаването на имунитета. Плодовете от бъз са изключително полезни при настинка, както и за предотвратяване на такава. Канелата комбинирана с джинджифил е мощно лекарство и има антивирусно действие. Облекчават гаденето.

Ехинацеята от своя страна повишава устойчивостта на организма при настинки, помага му да се бори с инфекции и повишава имунитета.

Приемайте всеки ден от еликсира по една-две чаши подсладени с мед и се радвайте на добро здраве.

Коментирай