Семейство

Те ще променят твоето бъдеще, ако ти промениш тяхното!

SOS Детски селища България провежда кампания „Те ще променят твоето бъдеще, ако ти промениш тяхното“, с която иска да гарантира на децата, за които се грижи, достъпа до образование

03.10.2013г. / 17 05ч.
Мария Дуковска
Те ще променят твоето бъдеще, ако ти промениш тяхното!

Днес за нуждата от образование се пише и говори много. Уж всички сме убедени в неговата сила, а сме безсилни срещу необразоваността. Статистиката е тъжна. Наблюдава се нарастване на неграмотното население и увеличаване на дела на непосещаващи училище, особено в средното образование.

1,2% от населението над 7 години никога не е посещавало училище, а 1,5% от населението на 9 и повече години е неграмотно.

Причините са различни, но най-често финансови. Уж всяко дете има право на образование, а не всяко дете може да си го позволи. Това са фактите. Това е реалността. Това е днес.

Затова SOS Детски селища България провежда кампания „Те ще променят твоето бъдеще, ако ти промениш тяхното“, с която иска да гарантира на децата, за които се грижи, достъпа до това изконно човешко право – образованието.

И понеже е излишно само да се говори и пише за нуждата от образование, SOS Детски селища България вече действа и за да ви увери в това, ви кани да надникнете в бъдещето.

Притеснявате се, че не сте готови за там, защото не знаете чужди езици и се опасявате да не останете неразбрани? Не се тревожете, годината е 2031 и „Преводофона“ вече е изобретен. Той може да превежда директно в ухото ви реч на непознат език. Дори можете да се запознаете със създателя на това революционно изобретение – инженер Венци Радев.

Сега пък не знаете как да стигнете до бъдещето? И за това има решение и то се казва „Автомолет“. Годината е 2026, а уличните задръствания отдавна са останали в миналото. Автомолетът, който бележи новата ера в персоналния транспорт, е изобретение на Алекс Маринов. Запознайте се и с него.

Тези и още много революционни изобретения ви очакват в бъдещето. Чак не ви се връща, нали? Ако искате това да е бъдещето, инвестирайте в него сега с един клик на www.futurestarter.bg. Дарете 20 лева или сума по ваш избор.

Бъдещите изобретатели – и Венци Радев, и Алекс Маринов – са днешните деца на България. Но дори и творците на бъдещето трябва да ходят на училище. А днес много деца, лишени от родителски грижи, се нуждаят от съвременни условия за обучение, от учебни пособия и транспорт до училище.

Почувствайте се горди от факта, че сте българи и тези изобретения са дела на българските деца. Инвестирайте в образованието им днес, така че утре те да променят вашето бъдеще към по-добро благодарение на своите постижения.

За SOS Детски селища България:

Свързани статии

Вече 23 години SOS Детски селища България работи за по-доброто бъдеще на деца, лишени от родителска грижа или в риск да загубят подкрепата на своите родители. Българското Сдружение е равноправен член на международната организация SOS Детски селища, която обединява самостоятелни национални SOS сдружения в 133 страни.

В България Сдружението полага грижи за над 700 деца, живеещи в общностите SOS детските селища в Трявна и Дрен, общностите SOS младежките домове в София и Велико Търново и обхванати в програмите по подкрепа на семейството и превенция на изоставянето в София, Габрово, Велико Търново и Радомир.

Коментирай