Семейство

Най-сладките моменти в живота

... чиито вкус не се забравя никога!

21.10.2013г. / 10 43ч.
Мария Дуковска
Снимка: Suchard

Снимка: Suchard

Животът е твърде кратък, за да го изживеем, без да усетим сладостта му чрез всичките прекрасни възможности, които ни предлага, за да сме щастливи. Трудностите и проблемите също са неизменна част от житейския ни път, но дали да помним вкуса на разочарованието и обидата или напротив, сладкия вкус от хубавите и радостни мигове, зависи само и единствено от нас.

Може би за всеки човек е различно, но за да сме позитивни, нека се фокусираме върху сладките моменти от живота. Онези дребни и не толкова дребни нещица, които придават цвят на съществуването ни и правят живота ни смислен и хубав.

Кои са най-сладките моменти, чийто спомен няма да изтриете никога?

Целувката на любимия

Да обичаш и да бъдеш обичан, това със сигурност е най-прекрасното чувство! Споделените мигове на щастие с любимия човек не могат да се сравнят с никоя друга емоция и трудно може да им се намери еквивалент. От тях в устата остава само сладък вкус, а в сърцето спомен за изживяна магия..

Прегръдката на мама

Да се сгушиш в обятията на мама, да усетиш нейната топлина и закрила е най-нежният миг в живота ни... Дори и вече пораснали „деца“ ние търсим често утеха именно там, в майчината прегръдка, в която отново сякаш изживяваме миналото детство.

Приказка за лека нощ

За родителя и за най-скъпото в живота му – неговото дете, сладък и незабравим миг от живота му завинаги ще остане вечерният ритуал „приказка за лека нощ“. Този момент на уединение и близост между мама, татко и тяхното съкровище остава най-сладкият спомен, който сгрява сърцата ни дори години, след като децата пораснат и поемат сами по своя път.

Семейната вечеря

Какъв списък би бил този, ако пропуснем да включим традиционната семейна вечеря, чиято цел е да сплоти семейството и да предразположи всеки един на масата да сподели как е минал денят му? Наистина, понякога може да се случи и да не сме съвсем в настроение за сладки приказки, но в такива моменти идеална работа върши трапезата. Вкусната храна, приготвена за любимите хора е красив кулинарен израз на обичта и радостта от споделените мигове.

Чаша вино с приятели

Петък вечер, в края на работната седмица идва времето за забавления и почивка! Кога, ако не тогава, ни остава малко време да се видим с близките приятели, да пийнем по чаша хубаво вино и да споделим всички радости и грижи. Приятелите са сред богатствата, които човек трупа цял живот, но никога не може да изгуби, ако те са истински.

Един шоколадов бонбон

Най-сладката утеха, когато ни е тъжно или пък просто денят не е минал така, както сме го планирали, може да ни даде един шоколадов бонбон.

Само той е способен за секунди да повдигне настроението с лекота и да ни накара да се чувстваме по-щастливи и уверени в себе си!

Не се лишавайте от малките мигове в живота, които ни даряват с радост. Те са от малкото неща, които не могат да ви бъдат отнети, затова радвайте им се без угризения и просто бъдете щастливи!

Коментирай