Семейство

Какъв домашен любимец е най-подходящ за децата?

Куче или коте?

22.10.2013г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Средата, в която растат децата е от изключително значение за развитието им. Те трябва да са част от семейство, в което да усещат постоянни грижи, любов, разбиране. Да бъдат откривани техните таланти и да бъдат поощрявани амбициите им. В тази връзка според учени от Финландия децата, които растат с домашен любимец и по-специално куче са по-здрави през целия си живот.

Любопитното е, че според изследването тези, които през първата си година от живота имат куче край себе си имат по-малко инфекции.

Свързани статии

MyHealthNewsDaily съобщава, че учените са изследвали деца през първата им година. Всички те са имали у дома куче за домашен любимец. Резултатите показват, че 31% са с по-малко инфекции на дихателните пътища, 44% имат по-малко ушни инфекции и с 29% по-малко е бил приемът на антибиотици.

Учените не подминават факта, че домашният любимец, било то котка или куче, води до някакъв вид замърсяване на дома. Според тях именно това засилва имунната система на децата.

Друго, което отбелязват е това, че въпреки че родителите се опитват да създадат една среда, в която да се поддържа висока хигиена, това невинаги е най-добрият вариант, тъй като изнежва децата. Тези, които растат в изключително чиста среда е по-вероятно да развият алергии и астма. Според тях именно затова родителите не бива да се притесняват от контакта на децата с домашните любимци. 

Коментирай