Семейство

Знаците, че ще имате зла свекърва

Как да разберете още в началото на връзката дали ще се разбирате със свекървата

14.11.2013г. / 16 40ч.
Мария Дуковска
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

  • Свекървата се държи със сина си като с малко дете

Всякакви питания от сорта: „Ти яде ли“, „Облече ли се“, „Наспа ли се“, просто ви съсипват. И как не, след като вашият партньор е възрастен, зрял мъж и може да се грижи сам за себе си. И всякакви подмятания на свекърва ви от типа „Ама той дали се е нахранил, сготви ли му любимата супичка“, направо ви убиват.

  • По време на семейни събирания вие сте игнорирана и пренебрегвана от нея
Свързани статии

На вечеря сте в дома на родителите на приятеля ви, но вашата бъдеща свекърва непрекъснато ви игнорира в разговори. Не ви дава думата и изобщо не прави опити да ви приобщи в семейната компания. Това е сигурен знак, че не ви одобрява и ще е трудно да спечелите благоволението й.

  • Бъдещата ви свекърва често се обявява срещу плановете ви за брак

Ако често чувате подобна реплика от устата на майка му: „Ама защо бързате да се жените? Поживейте си още малко“, работата е ясна. Тя не ви харесва и не иска да се жените за синчето й.

  • Не пропуска случай да ви засегне

Всеки път, когато се засечете, тя намира начин да ви обиди или да каже нещо негативно по ваш адрес. Не й оставайте длъжна, а й отговорете подобаващо. С нужното уважение, разбира се, но така че да стане ясно кой владее ситуацията.

  • Партньорът ви цени повече нейното мнение, отколкото вашето

И все пак, най-големият проблем в комуникацията с нея е, когато партньорът ви не ви подкрепя, а напротив, застава само на нейна страна. Нейното мнение е най-правилно, а вашето не значи нищо. Това е обидно за вашата личност и не бива да го търпите. Или направете опит да го промените, или просто прекратете връзката, която явно няма розово бъдеще...

Коментирай