Семейство

Безплатни прегледи и спермограми за двойки с репродуктивни проблеми

Безплатните консултации ще се провеждат в Първа САГБАЛ „Св. София“ от 20 ноември

19.11.2013г. / 15 30ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

От 20 ноември, сряда, столичната Първа САГБАЛ „Св. София“ започва едномесечна кампания за безплатни прегледи и консултации за двойки с репродуктивни проблеми. В този период лечебното заведение ще извършва и безплатни спермограми. Прегледите и консултациите ще се провеждат всеки делничен ден от 8.00 до 14.30 часа. Записването ще става на тел. 02/4 47 02 63 в часовете от 10 до 12 часа и от 13 до 15.30 часа. Важно е да се знае, че преди да отиде в съответния кабинет, всеки трябва да премине през регистратурата на болницата.

Кампанията е част от превърналите се в традиция ежегодни безплатни прегледи и консултации при различни специалисти на лечебното заведение. Тя е насочена едновременно и към мъжете, и към жените, тъй като в България има около 170 000 двойки с репродуктивни проблеми, които не могат да имат свои деца, а причините за това се крият почти по равно и в двата пола.

Свързани статии

„Първа АГ-болница „Св. София“ поставя в центъра на дейността си не жената, не мъжа, не детето, а семейството като цяло. Затова консултациите, които предлагаме безплатно, са комплексни. Те са насочени към създаване на пълноценно семейство“, каза директорът на лечебното заведение д-р Иван Костов. Той припомни, че от скоро инвитро центърът на болницата разполага със спермална банка, за която се набират донори на спермален материал и която ще подобри дейността по асистирана репродукция.

В „Св. София“ е един от двата публични инвитро центъра в страната. Той разполага с изцяло нова модерна апаратура от т. нар. клас II и включва последни поколения микроманипулатор за ICSI, инкубатор, ламинарен бокс и замразител за ембриони. Помещенията са с антибактериално покритие на стените и подовете, стаите са оборудвани с медицински легла, предлагащи максимален комфорт на пациентките, преминали през различните инвитро манипулации.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати