Семейство

Как да си направите красив булчински букет

Лесно и бързо

21.11.2013г. / 11 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: diybride.com

Снимка: diybride.com

Булчинският букет е един от най-красивите и важни акценти за сватбения ден. Когато избирате структурата на букета се съобразявате с роклята си, с това кои са любимите ви цветя, с това през кой сезон е вашият празник и с останалата част от декорацията на тържеството. Споделяме една красива идея за това как да си направите сами булчинския букет.

Ще са ви необходими свежи цветя, флорална лента за облепване на цветя, сатенена по-широка панделка или дантела, камъни и перли за залепване (пожелание).

Най- напред изберете какви цветя ще искате да съставляват букета ви. Дали ще бъде много цветен с разнообразни видове или само бели, червени, жълти и т. н. цветя. След като вече имате любимите цветя, ще трябва да ги почистите от листата и бодлите. Почистете с ножица стеблата под течаща вода.

Сложете цветята на кърпа, за да изсъхнат леко. След това започнете с тяхното подреждане. В средата на букета може да поставите акцент, който да бъде и в края около другите цветя. Декорирайте така, както ви харесва. Хубаво е да има зелени клонки за декорация на букети или няколко стръкчета сухи цветове.

Свързани статии

За да се получи стабилен букет ще ви е необходима флорална лента за облепване на цветя. Тя е специална и се продава в цветарските магазини. Залепете стегнато дръжките на цветята. Може предварително да облепите всяка една и след това всички заедно или така, както е показано на снимката.

Ако букетът ви е от сухи или полски цветя, може да използвате и коноп за да завържете стегнато дръжките. Дължината на дръжките също е важна. Не забравяйте да ги подкъсите. Ще стоят красиво, ако са подрязани равно.

След това направете финалните щрихи като около зелената флорална лента завържете стегнато сатенена панделка, дантела. Върху тях може да залепите или зашиете перли, камъни, мъниста или някакъв друг акцент, който да напомня за тоалета ви.

Снимки: diybride.com

Коментирай