Семейство

15 неща, които само по-малките братя и сестри знаят

Съдбата на изтърсака

02.01.2014г. / 13 20ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Направо ви е писнало да чувате как родителите или баба ви и дядо ви ви казват: „Защо не можеш да четеш още? Я, виж брат ти колко бързо се научи?“ – или нещо подобно. Това направо ви вбесяваше, нали? Инстинктивно си мислехте, че ще се научите да четете когато си искате, а не когато брат ви или сестра ви са се научили! Сравняването може да е доста пагубно за личността на едно дете.

Всичките ви играчки, както и дрехите, са били използвани. Рядко ви подаряват нова играчка. Все са олющени, липсва по някой крак или ръка, или има изгубени части от конструктора. Е, примирявате се... какво да се прави.

Свързани статии

Хубавото обаче е, че вашите по-големи братя и сестри са страдали повече откъм наказания и порицания. Родителите винаги внимават повече с първото дете, карат се повече, забраняват му повече неща, не го пускат да излиза до късно и на вас пътят в това отношение ви е бил доста по-разчистен! Страхотно! Големите споделят ценна информация за това как да се действа, за да не разберат вашите. Толкова беше вълнуващо!

И често пъти всичко ви се разминава, само защото сте най-малкият! Супер! Наблюдавали сте грешките на по-големите и сте ги избягвали. Пък и родителите ви вече са се отказали да повтарят едно и също и вие минавате между капките!

В крайна сметка като се замислите – по-големите ви братя или сестри са били толкова готини. Възхищавали сте се на вкуса им за дрехи, филми, играчки или музика. Тайно сте мечтали да приличате на тях. Колкото и пререкания да сте имали, те са били вашите герои!

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
me ( преди 10 години )
Нищо такова!Никога не съм се чувствала недооценена или пренебрегвана,в какъвто и да била аспект! Да,доизносвала съм дрехи,но на мен не ми е правило такова впечатление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар