Семейство

6 сигурни знака, че той е готов да стане баща

Говори по-често за деца, отколкото обикновено...

03.01.2014г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато един мъж постигне желаната финансова стабилност и има сериозна партньорка до себе си, нормално той започва да мисли за създаване на семейство и поколение. Често мъжете не обичат да говорят за своите тайни мисли и желания, но с поведението си винаги подсказват, когато са готови да станат бащи. Вижте някои сигурни знаци, че той е готов за баща, които вероятно вече сте разпознали във вашия партньор.

Има стабилна кариера

Когато един мъж има сериозна кариера и се устрои добре започва да мисли за дом, семейство и бебета. Сами ще забележите как вървейки към стъпката наречена „бащинство“ половинката ви ще намали рисковете, които биха нарушили неговата стабилност и ще започне да мисли за двама ви в дългосрочен план, купувайки по-голям и удобен семеен автомобил и жилище, например.

Обръща внимание на чужди деца

Обърнете внимание как се държи с децата на роднини и близки. Ако допреди време не им е обръщал особено внимание, а сега сам отива при тях, играе с тях, разказва им истории, това трябва да е знак за вас, че любимият ви човек сериозно обмисля стъпката да стане баща.

Свързани статии

Говори по-често за деца, отколкото обикновено

Може би ще изпита известни притеснения да ви попита или да сподели с вас, че вече би искал да имате бебе. Затова обърнете внимание дали не говори по-често на тази тема. Понякога мъжете се срамуват да говорят директно. В тези моменти той ще говори пред вас, пред роднини и близки, по завоалиран начин, което трябва да ви подскаже, че той вече би искал да увеличите семейството си с още един член. Също така честото изричане на думите „когато имаме деца ... “ означава, че би искал да поговорите на тази тема.

Грижи се повече за вас

Станал е по- внимателен, особено когато не се чувствате добре. В тези моменти той ще побърза да ви донесе лекарството или топла супа. Внезапната загриженост към вас е не само, защото ви обича, а защото на подсъзнателно ниво се усеща готов да се грижи за още някого освен за вас, като вашето бъдещо бебе.

Ако имате домашен любимец и той е съгласен по равно да споделяте задълженията по отглеждането му, това е знак, че той е готов за баща, защото домашните любимци изискват същото внимание, любов и грижи, както и децата.

Ако получите MMS със снимка на току-що роденото бебе на най-добрия му приятел с всички характеристики за бебето и коментар „не е ли сладко?“ определено би искал скоро това щастие и на него да му се случи.

Коментирай