Семейство

Какъв родител сте според зодиакалния знак?

Строги или прекалено загрижени сте към децата си?

10.01.2014г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Зодия Дева

Изключителните организационни умения на Девите им позволяват да балансират между домакинската работа, децата и кариерата. Девите са подкрепящи родители и децата им знаят, че винаги могат да разчитат на тях за всичко. Често имат твърде големи очаквания от децата си, което понякога може да се окаже пречка за развитието им като личности.

Зодия Везни

Родителите Везни винаги търсят баланса в семейния живот. Имат силно чувство за справедливост и на моменти са твърде строги, дори агресивни към децата си. Това може да доведе до една затвореност в малките и да ги отдалечи от тях. Ако искате децата да споделят и да бъдат открити пред вас, направете ги ваши приятели.

Зодия Скорпион

Те са с плашещо силна интуиция и винаги усещат, когато нещо не е наред с децата. Обичат дълбоките разговори и са открити за всякакви теми. Понякога приемат проблемите на децата си твърде лично и намесвайки се, правят ситуацията по-сложна, отколкото е. Не допускат децата им да бъдат несериозни или разглезени.

Зодия Стрелец

Тези родители, също като Близнаците, са забавни и дават повече свобода на децата си. Малко по-импулсивни са, но винаги се стремят да останат позитивно настроени. Държат децата им да се хранят здравословно, да се занимават със спорт и често ги водят на разходки из природата.

Зодия Козирог

Козирозите са блестящ пример за родители, които освен грижовни са и успели в кариерата. Те са като подвижен електронен дневник и никога не забравят да напомнят на децата си за предстоящи изпити, ангажименти или семейни събирания. Тези родители най-лесно се разделят сутрин с малките членове на семейството, когато ги оставят на градина или училище.

Зодия Водолей

Водолеите са интересни личности и още по-интересни родители. Те са новатори, обичат предизвикателствата и различните модели на обучение за децата си. Родителите от тази зодия се стремят малките да посещават различни образователни и увлекателни курсове или алтернативни училища. Следят за тяхното здравословно хранене, а когато малките се наранят, страдат повече от тях. Родителите Водолеи често се оказват най-добрите приятели.

Зодия Риби

Рибите винаги насърчават децата си да се развиват в тези области, в които малките желаят. Проявяват състрадание за всичко. Често не откриват баланса между дисциплина и лична свобода на децата. Това може да доведе до потиснатост или до безотговорност при подрастващите. За родителите Риби семейното спокойствие и уют са от голямо значение.

Коментирай