Семейство

Бракът и моментите, в които искате да отделите време за себе си

Проблемите и неравномерното разпределение на задълженията съсипват отношенията между партньорите

28.01.2014г. / 18 10ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

С годините съвместният брачен живот понякога създава тягостно усещане. И това е така, не защото бракът сам по себе си слага окови, а защото често нямате време да обърнете внимание на себе си.

Покрай грижите за децата, отношенията със съпруга, работата, ангажиментите и какво ли още не, ви се иска да изкрещите: „Оставете ме сама за минута!“. Затова има моменти, в които ви се иска да останете сами и да отделите малко време за себе си. Ето ги и тях:

Когато вече не изглеждате както преди

Покрай многото грижи по семейството сте занемарили тренировките, забравили сте да се храните здравословно и вечно дояждате онова, което децата са оставили. Преди да се усетите сте забравили да посетите фризьора си вече трети месец! Грижите за себе си трябва да бъдат планирани също толкова стриктно, колкото и работните и семейни ангажименти. В противен случай негативите ще се натрупват все повече у вас.

Когато графикът ви е съобразен с този на близките ви

Гъвкавостта е полезна, когато имате семейство и трябва да лавирате между много чужди интереси и нужди. Но така в един момент се усещате маловажна и незначителна, останала някъде на заден план. Просто когато почувствате нужда да се усамотите, било то в другата стая или в градината, направете го!

Когато имате нужда да си починете от децата, но няма как да го направите

Отглеждането и възпитанието на децата, особено ако са няколко, е задача, която изисква 24-часово дежурство. Майките обикновено поемат по-голямата част от грижите за децата. Но задълженията трябва да се разпределят. Както съпрузите ви могат да излизат на по бира с приятелите си, така и вие можете да се разведрявате с приятелките си, стига мъжете ви да поемат щафетата. Пък и игрите с децата са едно от любимите им занимания!

Когато сте имали грандиозен скандал

Свързани статии

След като сте се карали до припадък, вие се чувствате отчаяна, обидена и повече от всичко искате да се скриете някъде, където никой да не ви намери. Съсредоточете се върху цялостната картина в отношенията ви. Не допускайте дребни дразнения да предизвикват излияние на думи, за които после ще съжалявате.

Когато не си спомняте кога за последно сте казали „Не!“

Ако се съгласявате с абсолютно всичко, рискувате да изгубите самоуважението си, да не говорим, че така губите и уважението на съпруга ви. С постоянно съгласие няма да постигнете мир в брака си. Така ще натрупате вредни негативни емоции, които ще ви карат да се чувствате потиснати.

Когато либидото ви е ударило нулата

Ако в последно време мъжът ви ви отблъсква, това вероятно се дължи на някакъв дългосрочен проблем. Ако се чувствате претоварени със семейни задължения, ако се чувствате недооценена или неизслушана, поговорете с партньора си. Опитайте се да разпределите по равно задълженията си. За да съхраните интимността си е необходимо да изгладите неразбирателствата помежду ви. Доказано е, че двойки, които имат редовен сексуален живот, имат също и продължителен брак.

Коментирай
Здраве и красота