Семейство

Комплиментите, които мъжете мразят

Не се престаравайте

31.01.2014г. / 11 00ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Може би си мислите, че винаги, когато правите комплимент на мъжа си или партньора си, той е доволен да го чуе. Не е съвсем така. За да предизвикате гордост у мъжа и да повдигнете самочувствието му, е необходимо комплиментът да бъде изразен в точно определен момент, а не да му кажете колко е сладък, докато поправя счупената чешма.

Ето някои от най-дразнещите комплименти, които мъжете не понасят!

„Толкова е хубаво, че искаш да ми помогнеш с чистенето, но ще се справя по-добре сама.

Макар че е хубаво задълженията вкъщи да се разпределят, някои неща си остават женска работа. Понякога просто жените не са доволни от чистенето на мъжете – или все нещо остава мръсно, или са много бавни. Затова мъжете често чуват тази реплика.

„Впечатлена съм, че разбираш и от водопровод!“

Изобщо не е секси, когато се правите на изненадани от невероятните способности на мъжа ви. Мъжете никога не искат да чуват очевидното. За тях поправянето на повредени неща от бита не е нещо невероятно, по-скоро ако не могат да се справят, би им било обидно.

„Аз простирам прането по този начин, но благодаря, че се стараеш.“

Мъжете мразят ненужния, според тях, перфекционизъм на жените спрямо домакинската работа. За тях това са излишни условности, за които не си заслужава да се отделя внимание, камо ли да има правила за сгъване на дрехи.

„Толкова си сладък!“

Никой мъж не би се зарадвал да го включите в една категория с бебета и кученца. Мъжкарите не искат да са сладки, а именно мъжествени и силни. С такива възклицания само убивате самочувствието им.

Свързани статии

„Този подарък не е съвсем каквото очаквах, но все пак е хубав“

Колкото и да се извинявате и да увъртате, ако не ахнете, мъжът ще приеме, че тотално е сгрешил. Това си е същинска плесница. Следващият път може и да не получите абсолютно нищо.

„Все едно гледам още едно дете вкъщи“

Вероятно с тази реплика целите да го мотивирате най-после да се научи да прави нещата както сте го молили стотици хиляди пъти. Но… Отново ще ударите на камък! Мъжете ще направят тъкмо обратното. И не защото сте го казали или сте ги помолили, а просто защото мислят по различен начин.

„Обичам бирения ти корем!“

Е, искате да повдигнете самочувствието му или да подчертаете недостатъците? Правете се, че не съществува! Самото им споменаване е достатъчно, за да го накарате да се почувства зле.

Коментирай