Семейство

Три начина за приготвяне на великденски яйца!

11.04.2006г. / 10 07ч.
Аз жената
Три начина за приготвяне на великденски яйца!

1. С обелки от стар лук:
Върху суровите яйца се нареждат обелки от стар кромид лук, подредени в различни посоки, увиват се с марля, завързват се с конец и се варят по няколко в отделните бои десет минути.
Изваждат се от боята, отстраняват се обелките внимателно и след като изстинат се намазват с малко олио.

2. С памук и свещ:
В нашето семейство правим най-различни видове украси:
– с памук: на един памук слагаме от всички цветове и обвиваме;
– рисуваме със свещ докато е още топло.

3. Блестящи великденски яйца
Постига се с лепило или боички с брокат.
Трябват ви различни цветове боички или лепило с брокат.
Различни панделки.
Яйцата може предварително да са боядисани по различни начини:
При накапани бои върху памук след като се махне памука от яйцето се очертават границите между цветовете и се получава невероятен ефект.
Ако са облепени със салфетка – се очертават различните мотиви...
Ако просто са боядисани в един цвят – развихрете въображението си.
Накрая – върху всяко яйце се лепва по една панделчица.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
7mi klas ( преди 11 години )
Свободно време