Семейство

Как да се справим с емоционален манипулатор?

Тайната е в здравият разум!

11.02.2014г. / 17 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Емоционалните манипулатори играят мръсни игрички. Никога не казват онова, което в действителност мислят и какво не им харесва, а подтикват другите да говорят вместо тях. Податливите хора водят битки в името на каузата на манипулатора. Например, ако той не е съгласен с шефа си и иска индиректно да изкаже недоволството си, прикрито подтиква някой колега да го направи. Незнайно как такива хора винаги успяват да открият човек за мръсната работа! Не бъдете лабилни!

Свързани статии

Емоционалните манипулатори играят „жертвата“. Те винаги намират начин да ви накарат да почувствате вина за „несгодите“ им. Те успяват да ви накарат да се грижите за тях, загърбвайки вашите нужди, като ви убеждават, че сте длъжни да го правите. Друга емоция, която успешно използват срещу вас, е съчувствието. С иконичния ореол, който слагат около главата си, някак успяват да ви завладеят.

Няма смисъл да бъдете честни с подобен тип хора. Веднага щом „подушите“ за какво става дума се отдръпнете. От подобен род взаимоотношения единственото, което ще спечелите, е да се оплетете в чужди мрежи, които ще помрачат щастието ви и ще нарушат представата ви за пълноценно междучовешко общуване.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Али ( преди 10 години )
Разкажи повече. Аз работя в частна детска градина, групите са много малки и общуваме по много с всяко дете. Струва ми се, че на едно момченце майка му му действа по подобен начин - той винаги знае как да обиди и засегне някое детенце с разкази, коитоняма от къде сам да измисли - например, последното беше, че едно друго детенце имало психични отклонения и поясни за другите, които не разбират, че не е добре с мозъка... Идва някои дни и не иска да говори с мени казва колко съм гадна защото майка му искала да го остави днес в къщи, но аз съм била казала, че трябва да дойде в градината, иначе съм щяла да извикам полиция и да го доведат насила. Когато се изненадах и не знаех какво да кажа, той продължи да не съм се оправдавала, той знаел всичко и освен това сигурно съм щяла да кажа, че майка му лъже, защото съм я мразила. Не можах да измисля нищо друго освен да поканя един мой приятел полицай да разкаже на децата каква точно им е работата и каква - не. Та - за детенцето - не мисля, че е просто развинтена фантазия. Разкажи ми малко повече за майката, която познаваш и как се отразява това на децата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9 rate up comment 0 rate down comment
АБ ( преди 10 години )
Ако такъв човек е родител, жалко за децата. Познавам такива хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар