Семейство

Целувките са полезни за здравето

Повишават имунитета и ви правят по-щастливи

24.02.2014г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Един от най-приятните моменти, когато останете на саме с любимия човек са целувките. Те не само предразполагат за нещо повече, но и имат много ползи за здравето.

Целувките повишават имунитета

Целувките се смятат за начин, чрез който може да укрепите защитните сили на организма. Изследване, публикувано в Medical Hypotheses информира, че целувката може да повиши имунитета на жените срещу цитомегаловирус. Той спада към вируса на херпеса. Симптомите много напомнят за грип. Може да бъдат засегнати различни органи. Заболяването е лечимо, но крие риск за бременните.

Целувката изгаря калории. Какъв по-приятен начин да изгорите калориите на една шепа бонбонки или чаша вино. В зависимост от страстта, с която се целувате може да изгорите между 2 и 6 калории за минута. Страхотно, нали?

Целувайки се може да намалите кръвното налягане. Това помага да се разширят кръвоносните съдове, което може да помогне да намалите кръвното налягане.

Скорошно проучване доказва, че мъжете, които са получили преди работа поне една целувка, са припечелили повече пари. Целуването не само ви прави по-щастливи, но повишава и самочувствието ви, което е важно, когато искате да сте успешни в кариерата.

Свързани статии

Масажите на лицето и лицевата гимнастика не са единственият начин, чрез който може да стегнете лицевите мускули. Страстните целувки могат да направят мускулите на лицето и шията ви по-здрави.

Целувката може да бъде мощен показател за това дали отношенията с човека, който ви привлича ще прераснат в дълготрайна връзка. Според едно проучване, дамите придават значение на целувките като на „устройство за оценка на половинка“ и като средство за започване и поддържане на дълготрайни взаимоотношения.

Целувките помагат да намалите напрежението.

Когато се целувате, вашето тяло започва да отделя по-високи нива на окситоцин, който е естествен успокояващ химикал в тялото. Освен нивата на окситоцин, целувките увеличават и нивата на допамин и ендорфин, които също ви карат да се чувствате добре и романтично.

Коментирай