Семейство

Защо съпрузите напълняват?

Обичайна обща тенденция

27.02.2014г. / 15 50ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Много женени двойки напълняват с времето. Това е често срещано явление, дължащо се вероятно на спокойствието, което обзема двойките, когато вече се установят и няма нужда да се стремят да изглеждат перфектно в търсенето на избраника!

Наслаждаването на закуските и вечерите заедно също е предпоставка за „отпускане на края“. Според проучванията, пък и очевидно, женените хора са по-склонни да трупат излишни килца в сравнение със свободните. Какво може да се направи в тези случаи? Никой не иска да гладува или да се храни отделно от другия, само и само да избегне богата гощавка или преяждане.

Ето и причините, които вероятно се коренят в основата на закръглената ви фигура:

Вие споделяте всичко

И като казваме всичко имаме предвид дори и вида и големината на порциите! Дамите със сигурност се радват, когато съпрузите им се прехласват по манджите им и желанието да им сипят допълнителна порция е трудно за потискане. Дори те самите биха си сипали още „една хапка“. Няма нищо срамно, всички са го правили!

Но от физиологична гледна точка женският организъм трудно може да поеме същото количество хранителни вещества, колкото би могъл да погълне един мъж. Мускулната маса на жените е доста по-малка от тази на мъжете и съответно изгарянето на калории и освобождаването на енергия са с по-малки параметри.

Много конфликти възникват, именно защото жените се стремят да спазват диета и ли определен режим, а мъжете им се дразнят от този факт като го приемат като демонстративен акт на дистанциране. Затова и спазването на балансираното хранене става трудно. Но диетата не би следвало да е проблем само на жените. Много мъже страдат от наднормено тегло без да си дават сметка колко пагубно би било това за здравето им.

Свързани статии

Решението: Внимавайте за размера на порциите! Използвайте тези визуални трикове за намаляване на калориите чрез намаляване на порциите. Ако е необходимо ползвайте по-малки съдове, за да подлъжете мозъка, че не се е лишил. Увеличете порциите със зеленчуци или ги включете по-стабилно в менюто си. За сметка на това ограничете въглехидратите – това винаги работи!

Вие сте от двойките, които обичат да се хранят навън

За повечето семейни двойки, особено с деца, е немислимо да се хранят непрекъснато по ресторанти по простата причина, че е много скъпо. Но за онези, които го правят – едно американско изследване, публикувано в Tufts University в Бостън съобщава, че двойките, хранещи се по ресторанти средно 3 пъти в седмицата, са по-склонни да поемат по около 32% повече калории в сравнение с останалите.

Решението е просто – да редуцирате посещенията в ресторанта ако нямате воля да се лишавате от пищни порции или да си наложите строг контрол в избора на меню.

Вие сте двойка от типа „любители на излежаването пред телевизора“

Между децата, кариерата и домашните задължения вие нямате никакво желание за физически дейности. Толкова сте уморени и стресирани, че просто чакате момента, в който ще се излегнете на дивана, ще си пуснете любимата програма и ще си почивате.

Това естествено ви прави по-склонни да натрупате килограми, а и да консумирате средно по 150 калории повече. Ако искате да върнете секси фигурата си от времето, когато сте били гаджета, започнете някакви тренировки или въведете ред в менюто си. Красотата иска жертви!

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
4 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
Притчи, мъдрости, цитати