Семейство

Беконът уврежда сперматозоидите

И има пряка връзка с безплодието

06.03.2014г. / 12 51ч.
Илияна Николова
Снимка: Stock Xchng

Снимка: Stock Xchng

Преработените меса, особено пушените и варено-пушените са едни от най-вредните за здравето в много аспекти. Едно ново проучване, проведено в университета в Харвард сочи, че спермата на мъжете се влияе пряко от консумацията на бекон! Жалко, бургерите с бекон са любима храна на много мъже, а и на жени. Но ефектът, който беконът упражнява върху сперматозоидите може да предизвика сериозни проблеми за онези, които се опитват да се сдобият с рожба.

Сперматозоидите се повлияват положително от полезните протеини в рибата, особено треска и камбала. Преработените меса имат склонността да понижават производството на сперматозоиди, затова е добре да преустановите с пържените яйца с бекон, ако си падате по английската закуска.

Свързани статии

Изследването, проведено в Харвард, е малко и е само върху 156 мъже, затова резултатите не са достатъчно обширни, за да се счетат за тенденция. Но върху 78% от изследваните мъже беконът е дал негативно отражение.


Други изследвания обобщават, че начинът на живот като цяло има значение за плодовитостта. За определяне здравето на спермата, изследователите сравняват броя и размера на сперматозоидите при мъжете, които консумират преработени меса и тези, които залагат на здравословна диета. При първата група сперматозоидите са с до 30% по-малко, в сравнение с контролната група.

Съветът на специалистите по лечение на безплодието е да се ограничат вредните храни за сметка на онези, стимулиращи фертилитета. И това не се отнася за мъжете и жените, решили да направят важната стъпка в живота си. Подготовката на тялото за зачеването трябва да започне доста по-рано, затова наблегнете на здравословния хранителен режим и добрата физическа форма.

Снимки: Stock Xchng

Коментирай
33 rate up comment 8 rate down comment
Деди ( преди 10 години )
Знаете ли, че на калпавия вълната му пречи! В течение на много хилядолетия предците ни са яли какво ли не... от глад. И все пак, човечество има! А сега шепа "учени" с глупави писания искат да оправдаят заплатите си! Впрочем и аз бих искала да работя цял живот такава работа срещу съответното заплащане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33 rate up comment 9 rate down comment
pepi ( преди 10 години )