Семейство

Най-нелепите лъжи, които родителите казват на децата

Какво сме склонни да изговорим уж за добро

03.06.2014г. / 10 56ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички родители искат най-доброто за децата си и поради тази причина са склонни да изопачават в известна степен (или малко повече) истината, за да възпитат децата си като добри и стойностни хора.

Понякога обаче истината лъсва и родителите случайно стават уязвени от собствените си нелепи лъжи! Кои са най-смешните и абсурдни лъжи, които родителите изричат пред децата си?

„Една крилата фея влиза в спалнята докато спиш и взима зъбчето под възглавницата!“

Децата имат нужда да вярват в приказни създания и вълшебства! Само да не изпаднете в грандиозно противоречие, ако детето реши да будува цяла нощ, за да дебне мнимата фея!

„Ако кихнеш с отворени очи, те може и да изпаднат!“

Хората кихат с невероятните 100 км/ч и задържането на дъха може действително да предизвика неприятни усещания в главата, но да всяваме излишен страх у децата би било предпоставка именно за умишлена задръжка на кихането, което вече си е наистина опасно.

„Ако глътнеш дъвка, тя ще остане в коремчето ти 7 години!“

Всички сме го чували този лаф, дали от родителите, дали от връстниците ни на детската площадка, които са го чули от техните родители. Всъщност, дъвката отпътува от стомашно-чревния тракт по каналния ред, както всяка друга храна. Че трудно се разгражда (и дори изобщо) е факт!

Свързани статии

„Торбалан няма да дойде и да те вземе, само ако си добър!“

Плашили са ни с Торбалан, и то много! Но доста родители не осъзнават, че взимането, откъсването на едно дете от семейната среда и дори само представата за това, може да породи неистов страх от непознати, тревожност, нежелание за общуване с останалите деца в детската градина и в някои по-тежки случаи дори депресивни състояния.

„Не си събирай очите, защото ако някой те стресне може да си останат така!“

Абсолютно невярно! Просто майките ви са били твърде засрамени от това да водят по улиците или на площадката дете, което изглежда по този нелеп начин!

„Ако гледаш твърде много телевизия, мозъкът ти ще изгние!“

Чували ли сте тази безкрайно нелепа лъжа? Понеже гледането на телевизия и най-вече детски анимационни филми за децата е любимо занимание, а майките искат децата им да се занимават с нещо далеч по-смислено, каквото е рисуването или свиренето на пиано, приписват какви ли не злокобни функции на телевизията!

„Морковите правят зрението ти силно и през нощта, като по филмите!“

Какво ли не измислят майките, за да накарат децата да си изядат полезните зеленчуци!

Коментирай
13 rate up comment 0 rate down comment
shrek ( преди 9 години )
От мастурбиране ще хванеш косми по дланите.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар