Семейство

Спестете пари по мъдър начин

Неща, които можете да си направите вкъщи, вместо да купувате

01.09.2014г. / 14 22ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Способността за спестяване на средства е една от най-важните семейни ценности, която ако и двамата партньори притежават, съжителството им несъмнено ще е хармонично!

Ако имате желание да спестите повечко пари (а това винаги се налага), можете да спрете да купувате някои неща и вместо това да започнете да си ги правите у дома! Не само ще спестите пари, но и ще сте сигурни в произхода и качеството им.

Правете сами хляба си

Днес можете да намерите всякакви разновидности хляб по рафтовете на магазините. За съжаление, всички те съдържат съставки, които не са особено „натурални“, да не кажем изобщо.

Химикалите, които поддържат цвета, свежестта, мириса и текстурата на хляба са вредни за здравето. Защо да не се откажете от купешкия насъщен и не започнете да си го приготвяте сами?

Така ще можете да си избирате продуктите, от които да го приготвите. Ще се изненадате колко пари ще спестите, а и в каква обожавана домакиня ще се превърнете! Цялото семейство ще е доволно от този ваш избор.

Почистващи средства

Почистващите препарати също съдържат редица вредни за здравето химикали. Има натурални продукти, с които ще почистите и дезинфекцирате дома си не по-малко добре като така ще спестите много пари.

Няма да се притеснявате от кожни обриви и детски алергии, причинени от препаратите.

Бира и вино

Ако се любувате на домашно приготвените алкохолни питиета, значи ще се съгласите колко хубаво би било да започнете да си правите сами такива. Готовите вина са хубави, но скъпи. А домашните са не по-малко добри! Така че – действайте!

Свързани статии

Плодове и зеленчуци

Тази идея е за онези, които притежават късче земя, която да обработват. Малка градинка също върши работа. А за най-големите ентусиасти в спестяването и органичния начин на живот – дори липсата на земя не е пречка! Можете да си направите малка оранжерия на балкона!

Козметика

Мъжете мразят излишното харчене на пари. Не карайте съпруга си да ви се дразни, че пръскате пари за скъпи козметични продукти и маски за лице.

Затова можете да започнете да си приготвяте тези неща вкъщи. Така ще знаете точно какво слагате на кожата си. Естествените съставки имат редица полезни вещества и обогатяват не само кожата по натурален начин, но и цялото тяло, прониквайки през кожата.

Консервирани храни

Консервираните храни са известни с голямото количество химически консерванти, които съдържат. Защо да се тровите с тях и да хвърляте излишни пари? Започнете да правите домашни стерилизирани продукти.

Така ще удължите трайността и годността за консумация на домашните ви плодове и зеленчуци. Така и така не можете да погълнете цялата прясна продукция. Затворете я под формата на буркани.

За гозбите ви винаги ще има нужда от консерва домати, грах или зеле. А плодовете – любими на цялото семейство под формата на сладка и компоти ще са налични през цялата година.

Домашно приготвени подаръци

Можете да спестите пари от купуването на подаръци като вместо това радвате близките си със собствените си ръце. А и така подаръкът има много повече смисъл от материалната стойност – той е изработен лично от вас специално за някого и никой друг няма да притежава подобно нещо!

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
fifi ( преди 9 години )
brei golem Akal dadohte ! tc tc!!! osobenno na horata ot 3 tiq svqt /kato nas v BG/... a be horata i bez tova mizeruvat i pestqtt i to ne ot gevezelik, a ot strah ot nedoimak, ot bez tova trudniq im jivot ... 1/10 si jiveqt bez da znqt cenata na parite, ama drugite?!? jivota i bez tova gi e sma4kal .. pik idi i pesti...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
=/= ( преди 9 години )
4 rate up comment 2 rate down comment
)))))))))))))) ( преди 9 години )